Caritas - Laudato Si | O projekcie | Konkurs grantowy
Konkurs grantowy
Konkurs przeznaczony dla Parafialnych Zespołów Caritas w roku 2019 „Ekologia integralna encykliki Laudato si’ w działaniu Wspólnot Caritas i społeczności lokalnych”

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na inicjatywy mające uwadze troskę o Stworzenie na terenie parafii, w duchu encykliki Laudato si’ Papieża Franciszka. W 2019 roku konkurs skierowany jest do wszystkich członków Parafialnych Zespołów Caritas z diecezji:
koszalińsko-kołobrzeskiej, przemyskiej, rzeszowskiej, sosnowieckiej i zielonogórsko-gorzowskiej.

Na zgłoszenia czekamy od 8 do 23 września 2019 roku (ogłoszenie wyników 30 września 2019).

Inicjatywy, czyli projekty powinny mieć charakter lokalny, edukacyjny, a inspiracja do ich podjęcia powinna wypływać z lektury encykliki Papieża Franciszka Laudato si’.

Ważne dokumenty związane z konkursem dla Parafialnych Zespołów Caritas w 2019 roku:

Regulamin konkursu dla PZC w 2019 roku (w .pdf)

Załącznik nr 1 Formularz zgłoszeniowy PZC 2019 (w .doc)

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych (w .pdf)

Konkurs przeznaczony dla Centrów Wolontariatu Caritas w roku 2019 „Ekologia integralna encykliki Laudato si’ w działaniu Wspólnot Caritas i społeczności lokalnych”

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na inicjatywy mające uwadze troskę o Stworzenie na terenie diecezji, w duchu encykliki Laudato si’ Papieża Franciszka. W 2019 roku konkurs skierowany jest do Centrów Wolontariatu Caritas w diecezjach:

Na zgłoszenia czekamy od 8 do 23 września 2019 roku (ogłoszenie wyników 27 września br).

Ważne dokumenty związane z konkursem dla Centrów Wolontariatu Caritas w 2019 roku:

Regulamin konkursu dla CWC w 2019 roku (w .pdf)

Załącznik nr 1 Formularz zgłoszeniowy CWC 2019 (w .doc)

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych (w .pdf)

Konkurs przeznaczony dla Szkolnych Kół Caritas w roku 2019 „Ekologia integralna encykliki Laudato si’ w działaniu Wspólnot Caritas i społeczności lokalnych”

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na inicjatywy mające uwadze troskę o Stworzenie  w duchu encykliki Laudato si’ Papieża Franciszka. W 2019 roku konkurs skierowany jest do wszystkich Szkolnych Kół Caritas z diecezji:

Na zgłoszenia czekamy od 15 do 30 września 2019 roku (ogłoszenie wyników 8 października br.).

Regulamin konkursu dla SKC w 2019 roku (w .pdf, poprawiono 12/09/2019)

Formularz zgłoszeniowy SKC w 2019 (w .doc)

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych (w .pdf)

Tu liczy się inicjatywa!

Ten wrzesień zapowiada się ekscytująco! Trzy konkursy grantowe w każdej z pięciu diecezji biorących udział w naszym projekcie.

Ekologia integralna w praktyce. „Zrobimy, co możemy”

Żyjemy w epoce supermarketów. Wzrok nasz nie wybiega poza sklepowe półki, promocyjne gazetki i wypełnione tanimi produktami magazyny sklepów internetowych. Póki za pomocą karty płatniczej możemy zaspokoić większość podstawowych potrzeb, a mimo komunikatów o suszy, woda wciąż leci z kranu, póty degradacja środowiska naturalnego będzie poza zasięgiem naszej uwagi.